English   Български

Позвънете ни!

+359 882 837 969

Работно време

Пон-Пет 09:00 - 17:30

Как се правят гуми от полиуретан

Много нискоскоростни превозни средства имат колела направени от полиуретанова пяна, а не от пълна с въздух гума. Полиуретанът е устойчив на слънчева светлина и не изсъхва с времето. И ако колелото е направено изцяло от полиуретан, без вътре да има кухина, тогава очевидно това колело няма да се спука.

Прочетете повече

Простичко умение, което да развиете

В днешния свят на електроника всичко е свързано с кабели, платки и прочие. Много от проблемите с електроуредите идват от развалени спойки, прекъснати кабели (най-вече от огъване) и други неща, които лесно могат да се поправят, ако знаете как. Една от най-честите повреди е да ви се прекъсне кабела на слушалките в края на жака. Разбира се, ако сте с евтини слушалки, това едва ли би ви засегнало, но по-скъпите такива не се изхвърлят. А ако ги дадете на ремонт ще ви вземат много повече, отколкото реално струва ремонта. Защо? Защото едно сменяне на жака е изключително лесно, но хората не го знаят. Ако можете да боравите с поялник, ще се справите бързо, а и няма какво толкова да объркате. Клипове с инструкции има навсякъде, дори на български език.

Прочетете повече

Полезни неща, които всеки трябва да има у дома си

Още от миналите поколения у нас е останало схващането, че вкъщи всеки трябва да има някакъв обикновен набор от инструменти и пособия, които евентуално да помогнат при нужда от бърз ремонт на нещо у дома. За жалост обаче, все по-малко от нас имат уменията реално да имат нещо, а и находчивостта като черта изглежда, че все повече се губи. Тук обаче ще ви дадем няколко съвета и примера какви неща трябва да имате вкъщи, като ще ви обясним и защо някои са изключително лесни за боравене и не трябва да се страхувате да ги ползвате.

Прочетете повече
pvc ленти

Как правилно да използваме изолирбанд

Едва ли има човек, който да не е виждал изолирбанд или т.нар. PVC ленти. Това доста полезно пособие намира широко приложение, но най-вече се ползва от електротехници и други подобни професии. Но въпреки неговото широко разпространение и приложения, този уж семпъл продукт бива използван ежедневно по грешни начини, които могат да доведат до опасни ситуации. Днес ще ви запознаем с някои грешки, които допускат хората, когато боравят с изолирбанд и ще ви дадем съвет как да ги избегнете.

Прочетете повече

Да се върнем на свинските опашки

Мина вече месец откакто последно говорихме за това интересно и същевременно простичко изобретение, което представляват добре познатите свински опашки. Ако сте пропуснали нашите статии, не се притеснявайте, ние ще ви припомним за какво става дума в тях.

Прочетете повече

Нашият бизнес – Как да излезеш напред

Вече ви запознахме по-подробно с материалите, които предлагаме. Показахме ви под каква форма се предлагат, разказахме ви за техните свойства и за какво са подходящи. Въпреки това, не сме споменали всичко, което предлагаме, а наблегнахме основно на два типа технически пластмаси -инженерни пластмаси и напреднали пластмаси. Днес обаче ще ви запознаем по-общо с нашия бизнес – какво предлагаме, какви са нашите цели и стремежи.

Прочетете повече
тефлон

Малко повече за пластмасите

Ако следите блога ни, сте наясно, че от миналата седмица започнахме да ви запознаваме по-отблизо с материалите, които предлагаме, техните свойства, форми и други интересни неща. В статията от миналата седмица ви запознахме с инженерните пластмаси, които предлагаме. Интересно нещо, което можем да споменем, са формите, под които тези пластмаси се предлагат. Те се използват за изработката на детайли, втулки, лагери, колелца и други неща, но се продават под различна форма. Ако вие имате нужда от заготовки, тогава можете да разгледате всички наши инженерни пластмаси, които предлагаме.

Прочетете повече

Материалите отблизо

Като фирма, която предлага множество различни продукти и материали, ние сме си поставили за цел да ви запознаем с тях. В продължение на месец ние ви представихме най-интересните приложения на свинските опашки, както и от какво са направени и как се използват в професионалната сфера. Ще се върнем към тях и по-нататък, но за да продължим нашата задача, ние ще започнем да ви представяме по подробно различните материали, които предлагаме, включително за какво се използват, какви са техните качества и предимства, формите под които се предлагат и други интересни неща за тях.

Прочетете повече
кабелни превръзки цена

Свински опашки в практиката

Преди няколко седмици започнахме серия от статии върху кабелните превръзки или т.нар. свински опашки. Запознахме ви с няколко интересни приложения на тези простички изобретения, които включваха използването им в колоезденето, аранжирането на цветя и други, които можете да видите тук. За по-любопитните и онези, които просто обичат да знаят какво всъщност представляват нещата, които използват, ние ви поизяснихме и това в статията от миналата седмица. След цялата тази полезна и интересна информация обаче решихме, че е добре на наблегнем и на същността на нашите UV-защитени свински опашки, а именно за какво се използват в практиката.

Прочетете повече

Какво се крие в нашите свински опашки?

Вече две седмици ви запознаваме с полезните приложения на свинските опашки. В първата статия показахме, че има изобретателни начини да използвате кабелните превръзки в дома, в офиса и дори в спорта. Но не спряхме дотук. В нашата втора статия може да откриете още съвети за дома, но и за почитателите на компютърните технологии. В бъдеще може да се върнем към интересните приложения на нашите UV защитени свински опашки, но днес ще наблегнем на нещо по-различно – тяхната същност. Понякога в бързината на деня забравяме, че много от нещата, които използваме, получават качествата си от материалите, използвани при изработката им. Същото важи и за кабелните превръзки – те са простички, но се изработват от специфичен материал, който е усъвършенстван с времето.

Прочетете повече
1 2